Η επίσημη ενημέρωση για τον κορωνοϊό: 99 οι νεκροί – 31 νέα κρούσματα,στα 2.145 συνολικά

Την ώρα που εντείνεται η ανησυχία στη χώρα μας για τον κορωνοϊό με τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη και στον καταυλισμό ρομά στο Δροσερό Ξάνθης, ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 κρούσματα, με τα συνολικά να ανέρχονται σε 2.145. Επιπρόσθετα, ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα έναν θάνατο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία να ανέρχεται σε 99.

Πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Επιπρόσθετα, 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Συνολικά 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ. Επιπρόσθετα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 43.417 κλινικά δείγματα.

Μελέτη για έγχυση πλάσματος σε ασθενείς

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εθελοντική μελέτη με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν αναρρώσει από τον ιό. Θα ληφθεί πλάσμα αίματος με αντισώματα από τους ιαθέντες και θα εγχυθεί στο αίμα ασθενών.

Για το γηροκομείο με κρούσματα κορωνοϊού

«Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας και σε άλλες δομές. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η κύρια ομάδα που θέλουμε να προστατευτεί. Σε αυτές τις δομές παρατηρήθηκε διασπορά του ιού για αρκετές εβδομάδες. Δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των δομών βάσει του πρωτοκόλλου, ενώ μοιράστηκε και προστατευτικό υλικό», είπε ο κ. Τσιόδρας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο και συνέχισε: «Όλοι οι θετικοί ασθενείς απομακρύνθηκαν από τη δομή. Τα μόνα άτομα που θα μπορούν να επισκέπτονται είναι το προσωπικό, συνεχής χρήση χειρουργικής μάσκας, πλύσιμο χεριών πριν και μετά την επαφή με τα άτομα, οι εργαζόμενοι που έχουν συμπτώματα δεν πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας».

Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή συντάξεων

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με ηλικιωμένους να συνωστίζονται σε ουρές στις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε κατά την ενημέρωση των συντακτών, ότι οι συντάξεις στους ασφαλισμένους ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΜΚΑ τελειώσει σε 0 2 4 6 8. Οι συντάξεις ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου και οι συντάξεις ΝΑΤ – ΔημόσιοΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Παρατείνονται οι απαγορεύσεις στους Δήμους Καστοριάς και Ξάνθης

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Καστοριάς και Ξάνθης ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. Επίσης παρατείνεται η καραντίνα στη Μεσοποταμιά Καστοριάς για δέκα ημέρες, ενώ μπαίνει τέλος στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης.

Παράλληλα, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Οργισμένο μήνυμα προς τους ιερείς

Οργισμένο μήνυμα προς τους ιερείς που αψήφησαν τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στον απόηχο του σάλου με τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα στο Κουκάκι, αλλά και του Μητροπολίτη Κέρκυρας που τέλεσε λειτουργία με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, υποστήριξε:

«Οι λειτουργίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για όλη την εβδομάδα. Θα εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία τήρησε τις απαγορεύσεις, εκτός από δύο εξαιρέσεις. Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων κατά τις γιορτές του Πάσχα».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί